KIA

Ценовник MY21 Акциски ценовник
Новиот Kia Sorento

Новиот Kia Sorento

Поинаква димензија.

Дизајн

Дизајн

Доминантен на елегантен начин.

360° Преглед


Бои на Екстериер

 • Silky Silver
 • Gravity Blue
 • Aurora Black Pearl
 • Steel Grey
 • Clear White
 • Snow White Pearl
 • Essence Brown
 • Runway Red
 • Mineral Blue
 • Platinum Graphite

Фелни

 • Алуминиумски 18"
 • Алуминиумски 19"
 • Алуминиумски 20"
Комплетен пакет

Комплетен пакет

Одберете ја посакуваната опција

Технологија и безбедност

Системи за помош
Повеќе

Системи за помош

Асистент за сообраќаен метеж
Повеќе

Асистент за сообраќаен метеж

Адаптивен темпомат
Повеќе

Адаптивен темпомат

Интелигентен асистент за брзина
Повеќе

Интелигентен асистент за брзина

Асистент за следење на мртов агол
Повеќе

Асистент за следење на мртов агол

Асистент за паркирање од далечина
Повеќе

Асистент за паркирање од далечина

Систем за спречување повеќе судири
Повеќе

Систем за спречување повеќе судири

Предупредување за преден судир
Повеќе

Предупредување за преден судир

Пакети на опрема

Kia Sorento

Premium 1

Систем за одржување на возилото во лента - LKAS
Систем за избегнување фронтален удар - FCA
Отклучување на автомобилот и стартување на моторот со копче - Smart Key
Детекција на мртов агол - BCA
Ситем за избегнување на фронтален удар во раскрсница - FCA JX
Електрично подесување на возачко седиште
Kia Sorento

Premium 2

Мултимедијален систем со 10.25" дисплеј осетлив на допир, Навигација, Android Auto, Apple CarPlay, JBL аудио систем со 7 звучници и активен Subwoofer
Инструмент табла со 12.3" TFT LCD дисплеј
Греење на предни седишта и задна клупа
Менувач со палки на управувач - E-Shift
Електрично подесување на возачко седиште со меморија
Кожени седишта со греење
Мултифункционален управувач со греење
Безжичен полнач на телефон
“DUAL LED” предни светла
Алуминиумски тркала 235/55R19
Kia Sorento

Premium 3

Асистенција за возење на автопат - HAD
Менувач со палки на управувач - E-Shift
“DUAL LED” предни светла
Систем за избегнување удар при возење назад - PCA
4 камери за помош при паркирање - SVM
Монитор за преглед на мртов агол - BVM
Мулти медијален систем со 10.25" LCD дисплеј осетлив на допир, Навигација, Android Auto, Apple CarPlay, BOSE аудио систем со 7 звучници и активен Ѕubwoofer
Проекција на информации на предно стакло - Head-up display
Алуминиумски тркала 255/45R20

*Тука е прикажана дел од опремата на моделот, за повеќе погледнете во конфигураторот